Hírek

A pénzkezelés korai megtanítása

A pénzkezelést, mint minden mást, az embernek el kell sajátítani. Sohasem lehet elég korán elkezdeni a céltudatos nevelést. Az okos pénzbeosztást, az öngondoskodás fontosságát minél előbb meg kell tanulni. Ezzel előzhetjük meg a gazdasági bizonytalanságot.

Sajnos napjainkban, Békés megyében számos olyan, hátrányos helyzetű család él, aki megpróbálna kitörni, de kellő ismeret, minta hiányában, nem tudja, hogyan fogjon hozzá. Az EFOP-3.9.2-16-2017-00025 azonosítószámú „Komplex humán kapacitások fejlesztése a minőségi közszolgáltatásokért a társadalmi hátrányok enyhítéséért” elnevezésű pályázat az ő gyermekeik nevelését hivatott segíteni a „Pénzügyi tudatosság képzés” foglalkozásaival.

A fiatalok körében a Háztartások gazdálkodása, ezen belül a háztartások költségvetése téma feldolgozása bizonyult a legkedveltebbnek. Játékos foglalkozás keretében örömmel fogadták a saját vásárlói tudatosságukra vonatkozó teszteket. A résztvevők életkorához igazodva vizsgálatra került az állandó- és változó kiadások, a bevételi oldal, valamint a háztartási gazdálkodás különböző típusaiból szimulációs játékokkal gyakorlásra került a háztartási költségvetés egyensúlyának kialakítása.

A fiatal korosztály ledöbbenve szembesült azzal, milyen nehéz a saját pénzt beosztani, hiszen hozzá vannak szokva szüleik segítő támogatásához. Elgondolkodva, tanulságokkal gazdagodva meséltek iskolatársaiknak az itt megszerzett tudásról.

0
X