Hírek

Mediációs technikák képzés egy résztvevő tollából

Először egy személyesképzésen továbbképzésen vehetünk részt, aminek keretében megismerkedtünk a tananyag alapjaival, miről is fog szólni a mediációs képzés és a feltételeket a sikeres vizsgához.

Az oktató, aki a személyes képzést tartotta nagyon felkészült és kedves volt. Személy szerint nekem a képzés felkeltette az érdeklődésem a mediációs tananyag iránt. A mediációs tananyag nagyon szakszerűen és érthetően voltak összefoglalva. a videós anyagok nagy segítséget jelentettek.

Tetszett, hogy minden fejezet után tesztkérdések voltak, amikre ha nem volt jó a válasz, akkor megnézhettük, hogy rontottunk el, amiből ismét tanulhattunk.

A mediációs tananyagot, ahogy elkezdtem egyre érdekesebb lett számomra, hasznos dolgokat tanultam belőle. Az én szakmám szociális gondozó és ápoló, de nem gondoltam volna, hogy ennyi hasznos tanácsot és konfliktuskezelési módszert sajátíthatók el a mediációs képzés által. Igaz két különböző szakmáról van szó, de a sok problémamegoldó technika teljes mértékben átvihető a mi szakmánkban. Sokszor nekünk kell betölteni a „mediátor” szerepét és megfelelő megoldást megtalálni a felmerülő problémákra, amire képzés tökéletesnek bizonyult.

Nagyon köszönöm, hogy lehetőséget kaptunk a képzés elvégzésére!

0
X